El terreny i el clima

Ubicats a la part més alta de El Penedès, les vinyes es troben situades a una altitud sobre el nivell del mar d’entre 500 i 700 metres al bell mig de les serres del Montmell i d’Ancosa on destaca el Puig de Montagut (vèrtex geodèsic).
Amb una orografia muntanyosa les superfícies són petites amb planes i costers que difícilment arriben a una hectàrea de superfície. El territori està travessat per la riera de Marmellar amb una banda obaga i una banda solana. El paisatge és com un mosaic on predominen els boscos de pins i alzines on s’ubiquen les vinyes que respiren pau i tranquil·litat en aquest racó allunyat de l’empremta de la industria i de les infraestructures viaries.

El sòl està format principalment d’argila que té una major capacitat per retenir nutrients i aigua. Això proporciona uns cicles de maduració més llargs i un major contingut de polifenols que proporcionen antioxidants. En aquest sòl es poden aconseguir uns raïms que donen lloc a uns vins ben estructurats.

Ens trobem amb un clima eminentment mediterrani però amb unes característiques molt peculiars derivades de l’altura. Aquesta proporciona una diferència tèrmica dia-nit que fa que la maduració del raïm sigui lenta aconseguint uns resultats de molt alta qualitat. També les condicions proporcionen als nostres raïms un grau d’acidesa alt el que fa que els nostres vins siguin molt frescos.

La història i les persones

La història del nostre territori es remunta al segle X quan es va establir la primera comanda de l’ordre del Temple. Passejant ens trobem amb castells, torres de defensa i masies centenàries que donen testimoni de la llarga història que ens precedeix.

Ens domina l’afany d’aconseguir una agricultura que cada cop sigui més sostenible. Per això, totes les nostres vinyes estan conreades en regim ecològic sotmès a rigoroses auditories per part del CCPAE (Consell Català de Producció Agrària Ecològica).

Tots els nostres vins procedeixen de vinyes conreades per agricultors professionals de l’Agrupació d’Agricultors de El Pla de Manlleu. Els membres de l’Agrupació tenen una trajectòria de moltes generacions en el conreu de la vinya pel que tenen una qualificació immillorable per garantir l’excel·lència en les practiques que apliquen en el decurs de tot el cicle de cultiu de la vinya.